Pikavipit

Pikavippi on pieni laina, jonka voi hakea netistä. Tyypillinen pikavipin määrä on 500 – 2000 euroa. Pikavippi myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia.

Kuten nimikin jo kertoo, pikavippi maksetaan tilille nopeasti. Hakemuksen tekeminen vie vain hetken, ja luottopäätös annetaan välittömästi. Yleensä vippi tilitetään vartin kuluessa, joten pikalaina on nopea apu rahapulaan. Vipit maksetaan tileille yleensä kello 7 – 23 tai lainapalvelun aukioloaikojen puitteissa, joten yöllä lainaa ei kuitenkaan saa.

Miten haen pikavippiä?

Pikavippiä voi hakea netissä. Sopivan vippipalvelun löytämiseksi voit käyttää esimerkiksi pikavippivertailua. Vipin hakemista varten sinulla on oltava verkkopankkitunnukset, jotka ovat omissa nimissäsi ja tarvitset myös matkapuhelinta. Pikavippihakemuksia voi lähettää ympäri vuorokauden.

Jos olet jo jonkin pikavippipalvelun asiakas, sinulla voi olla mahdollisuus hakea lainaa tekstiviestillä. Tekstiviestilainan etuna on, että Lainaa
voi hakea missä tahansa nettiyhteydestä riippumatta. Pikavippipalvelu ilmoittaa tekstiviestillä, kun laina on siirtynyt tilillesi.

Kenelle pikavippi sopii?

Pikavippiä voi hakea lähes kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö. Osa pikalainapalveluista vaatii hakijalta Suomen kansalaisuutta, osalle riittää, että hakijan oleskelulupa on voimassa. Myös pysyvä suomalainen osoite tarvitaan.

Maksuhäiriömerkintä on merkittävin este lainan saamiselle. Laillisesti toimivat pikavippipalvelut eivät myönnä vippiä luottotiedottomalle. Mikäli olet luottotiedoton ja lainan saaminen olisi erittäin tärkeää, kannattaa kääntyä esimerkiksi oman kunnan sosiaalitoimiston puoleen. Monet kunnat myöntävät sosiaalisia luottoja myös luottotiedottomille.

Laki edellyttää, että pikavippipalvelut tunnistavat asiakkaansa vahvan tunnistautumisen avulla, jotta voidaan karsia pois pikavippiä väärällä nimellä hakevat huijarit. Jotta tunnistautuminen on mahdollista, tarvitset verkkopankkitunnukset. Myös matkapuhelimeen liitettävällä mobiilivarmenteella tunnistautuminen onnistuu jo melko monessa pikalainapalvelussa. Jos käytössäsi ei ole kumpaakaan, et valitettavasti voi hakea pikavippejä.

Vaikka vippiä voi hakea myös tekstiviestillä, tulee lainapalveluun aina ensimmäiseksi rekisteröityä netissä. Jos käytössäsi ei ole tietokonetta, voit hakea lainaa
esimerkiksi kirjaston tai kaverin tietokoneelta. Muista pitää huolta käyttäjätunnuksistasi ja salasanoistasi, jotta kukaan ei pääse hakemaan pikavippiä tunnuksillasi.

Koska pikalainojen myöntämiseen ei vaadita vakuutta, niitä voi hakea, vaikka ei olisi tarjota omaisuutta vakuudeksi. Ehkä juuri sen takia pikavippejä suosivat nuoret ja pienituloiset.

Pikavippien riskit

Pikavippeihin liittyvästä ylivelkaantumisriskistä puhutaan paljon. Pikavipin ottaminen ei kuitenkaan automaattisesti johda velkaongelmiin. Ennen lainan ottamista kannattaa huolellisesti harkita, onko lainaaminen järkevää. Vippiä ei kannata ottaa humalassa tai hetken mielijohteesta. Jos tulot ovat pienet tai epävarmat, kannattaa lainan ottamista harkita erityisen tarkasti. Pikavippi on aina maksettava takaisin, ja useimmiten pikalainasta peritään lisäksi lainakuluja tai korkoja.

Tilastojen mukaan useimmat pikavipin ottaneet henkilöt maksavat lainansa takaisin vaikeuksitta. Voit ottaa lainaa varsin turvallisesti, jos tiedät, että lainan takaisinmaksu onnistuu esimerkiksi seuraavasta palkastasi. Muista maksaa laina takaisin ajoissa, niin vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta.